top of page

Franse Opaalkust

DAG 1:

 

We vertrekken in de ochtend met een minibusje vanuit Leuven naar de prachtige Opaalkust. Rond de middag bereiken we Escalles, een dorpje nabij Cap Blanc Nez. Wij zorgen voor de lunch (inclusief) of we lunchen in een plaatselijk restaurantje (eigen kost). Aan jullie de keuze! Nadien bezoeken we Cap Blanc Nez en zijn stranden met witte rotsen. We maken er een korte wandeling en genieten van de prachtige uitzichten.

Vervolgens rijden we naar onze verblijfplaats voor de komende dagen. Een prachtig huis in de baai van Wissant op een zucht van Cap Gris Nez en de zee. We koken een heerlijk avondmaal (wie wil mag helpen) en genieten van een heerlijke avond met sauna, gezelschapsspelletjes, een heerlijke douche, een gezellige babbel of eventueel een prachtige zonsondergang aan de Cap Gris Nez.

 

 

 

DAG 2:

Na een uitgebreid ontbijt bezoeken we het dorpje Wimereux. Dit is een charmante badplaats met een prachtige zeeboulevard en een mooi zandstrand. We maken een verfrissende ochtendwandeling en rijden vervolgens naar Audresselles en Ambleteuse. Audresselles is met voorsprong voor velen de favoriet langs de Opaalkust. Het is nog een echt authentiek vissersdorpje waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. We nemen onze lunch mee en picknicken op een mooi plaatsje. In de namiddag nemen we uitgebreid de tijd om de dorpjes te verkennen. We bezoeken onder andere ook het fort Mahon en andere trekpleisters aan de kust van Ambleteuse.

In de late namiddag rijden we terug naar ons huisje en maken we er wederom een gezellige avond van. Eventueel een korte avondwandeling aan de Cap Gris Nez is zeker mogelijk. Alles is bespreekbaar!

 

DAG 3:

Na een uitgebreid ontbijt beginnen we de dag met een verfrissende ochtendwandeling in onze achtertuin nl. de Cap Gris Nez. We proberen het circuit “La Boucle du Cap” (ongeveer 3 km) te wandelen. Dit in de mate van het mogelijke afhankelijk van toegankelijkheid en weersomstandigheden. Vervolgens rijden we via kleine, licht glooiende plattelandswegen naar Wissant. Het is een rustig kustdorpje met een lange promenade langs het strand. We ontdekken het dorpje en verkennen de baai van Wissant. Op het strand spotten we geregeld overblijfselen van WO II. Lunchen doen we onderweg op een mooi plaatsje.  De rest van de dag wordt gepland volgens onderling overleg en voorkeur van de deelnemers. Verschillende opties worden aangeboden. Eventueel een bezoek aan Boulogne-Sur-Mer behoort tot de opties. We maken er weer een gezellige avond van en genieten eventueel een laatste keer van een deugddoende sauna.

 

 

 

DAG 4:

Na een stevig ontbijt bereiden we ons voor op de rit terug naar Leuven. We doen het eerste stuk niet via de hoofdwegen maar dwars door het glooiende platteland van het natuurgebied. We passeren o.a. Saint-Omer en de Audomarois moerassen. Vanaf de middeleeuwen werd het gebied ontgonnen en dat is ook in het landschap te zien. Deze streek is een aaneenschakeling van landschappen en wordt voor vele doeleinden gebruikt. De fauna en flora zijn hier van een grote waarde, die ook internationaal wordt erkend. Er is zijn verschillende opties om tijdens een boottocht het moeras te ontdekken. Dit kan met een traditionele platbodem, een kano of gewone rondvaart. Vervolgens zetten we onze rit verder naar België. Onderweg eten we nog een hapje en we nemen afscheid van een onvergetelijk weekend aan de Frans Opaalkust.

 

 

Accommodatie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inbegrepen:

 • Vervoer met minibus

 • Alle maaltijden bereid door ons

 • Basisdrank (water, thee, ..)

 • 24/24 begeleiding door ervaren begeleiders in de zorgsector

 • Alle overnachtingen in een prachtig gelegen huis met sauna

 • Boottocht Audomarois moerassen

 • Enkele professionele foto’s van de reis

Niet inbegrepen:

 • Annulatie- en bijstandsverzekering

 • Restaurant bezoekjes

 • Overige dranken (frisdrank en alcohol) en persoonlijke uitgaven

 • Optionele andere excursies

bottom of page