top of page

Praktisch

Je vraagt je waarschijnlijk af in welke mate onze reisbestemmingen toegankelijk zijn?

 

Wel…

Je slaapt niet in luxe hotels of aangepaste verblijfplaatsen. 

Je krijgt niet elke dag een 5-gangen menu aangeboden.

Je kan je niet altijd en overal even gemakkelijk verplaatsen. 

 

Kan je dan wel deelnemen aan zo een tocht? 

Absoluut!

We moedigen je aan om grenzen te verleggen en uit je comfort zone te treden. Proberen met vallen en opstaan. Je kan vaak veel meer dan je denkt. Als je maar omringd bent door de juiste mensen die op een enthousiaste manier je gedrevenheid aanwakkeren. We willen je laten voelen wat je in je mars hebt. Dit vraagt soms wat moed en doorzettingsvermogen. 

We zijn met twee begeleiders voor een groep van maximaal 5 deelnemers. Natuurlijk wordt dus steeds hulp aangeboden waar nodig!  We moedigen jullie ook aan om elkaar te helpen waar dat kan. Ook mensen zonder fysieke beperking zijn welkom om mee te reizen!

 

Wat krijg je in de plaats? 

Een onvergetelijke ervaring, weg van dat wat je al kende. Onze niet zo vanzelfsprekende bestemmingen openen nieuwe werelden. De échte wereld, échte natuur, geen platgelopen paden en geen toeristische oorden.

Je krijgt de kans op plaatsen te komen waar velen van dromen. 

De kans om te voelen wat écht leven is.

 

 

Hoe gaan we te werk?

1. Voor we samen op avontuur gaan plannen we een kennismakingsgesprek om elkaar beter te leren kennen. Er is hier ruimte voor vragen en bedenkingen. Ook wordt er gevraagd je  fysieke beperking wat gedetailleerder toe te lichten. Zo vertrekken we goed voorbereid en zijn we van de meeste dingen op de hoogte.

2. In een volgende fase wordt er gevraagd een medische vragenlijst in te vullen. Ook is een geschiktheidsattest van je huisdokter nodig voor desbetreffende tocht. We houden je in tussentijd op de hoogte van bijkomende zaken.

3. Ongeveer een maand voor vertrek spreken we af met de groep op een gezellige plek. We leren elkaar kennen en overlopen praktische zaken (uur van afspraak, packlist, tips kledij, ..)

4. Woehoew! We zijn weg!

Nog twijfels?

 

Ervaring van een deelnemer

"Ik heb een unieke reiservaring naar de Lofoten in Noorwegen beleefd met Unelma Travel, een kleine reisorganisatie gerund door twee jonge enthousiaste mensen, Olivia en Stijn. Als rolstoeler had ik altijd gedacht dat zulke natuurgebieden ontoegankelijk voor mij zijn, en zeker in de winter, maar dat was buiten die twee gerekend! Door hun inzet en creativiteit heb ik samen met nog 2 andere reisgenoten een onvergetelijke trip door dit unieke gebied gemaakt, door de sneeuw en over het ijs, en enorm genoten van de indrukwekkende fjorden, schilderachtige vissersdorpjes, stranden en... het impressionante noorderlicht tweemaal gezien! Bedankt, Unelma Travel, en tot... de volgende!"

bottom of page