top of page

Noorse Lofoten

Dag 1:

Na de heenvlucht pikken we ons minibusje (VW Caravelle) op aan de luchthaven van Evenes. Daarna rijden we richting onze eerste verblijfplaats, gelegen aan de "poort" van de Noorse Lofoten. We slapen hier in een leuke chalet met een prachtig uitzicht op het besneeuwd landschap. Het huis is gelegen op de kruising tussen Lofoten, Vesterålen en het vaste land. Een ideale uitvalsbasis om de reis aan te vatten. Onderweg naar onze verblijfplaats stoppen we aan een plaatselijk restaurantje om te dineren (reservatie wordt op voorhand gemaakt). Onderweg houden we de hemel in de gaten. Het noorderlicht kan elk moment verschijnen. We installeren ons en genieten van een heerlijke nachtrust onder een prachtige sterrenhemel. 

 

Dag 2:

Na het ontbijt staan jullie vol ongeduld te wachten om de Lofoten eilanden te ontdekken. We steken de eilanden over van noord naar zuid richting Ramberg, onze volgende verblijfplaats. Onderweg kronkelen we langs dramatische bergpieken die loodrecht uit de zee lijken te komen. De kleurrijke vissersdorpjes en afgelegen baaien wisselen elkaar af. Besneeuwde parelwitte stranden contrasteren mooi met het turquoise, blauwe water van de Atlantische oceaan. Na elke bocht slaat het landschap je met verstomming en is een verbazende “wow” of “ooh” nooit ver weg. We stoppen regelmatig wanneer jullie dat willen. U vraagt, wij draaien. Er is ook regelmatig de mogelijkheid om een korte wandeling te maken. Onderweg stoppen we ook even in een supermarkt om de nodige ingrediënten te kopen voor de lunch en een heerlijk avondmaal. We verblijven in een prachtig huis in het vissersdorpje Ramberg vlakbij één van de mooiste stranden van de eilanden groep. We koken een heerlijke avondmaaltijd en gaan mits goede omstandigheden weer op zoek naar het noorderlicht.

 

Dag 3:

Vandaag gaat de route naar het uiterste zuiden van de Lofoten eilanden. Velen beschouwen dit stuk als het mooiste van de eilandengroep. De rit op zich is fantastisch en we stoppen onderweg dan ook regelmatig. Zo bezoeken we Nusfjord, een erg idyllisch vissersdorpje.  We bezoeken Reine en Hamnoy, sprookjesachtige en kleurrijke dorpjes waar fel rode Rorbuer (vissershuisjes) het landschap tekenen. We kuieren wat rond op de kades en genieten van de rust. We genieten van zelfgemaakte gebakjes in de Bringen Kaffe bar en als kers op de taart bezoeken we ook nog Å i Lofoten, het meest zuidelijke vissersdorpje van de Lofoten. Regelmatig zien we onderweg stokvis drogen aan houten rasters. Later in de namiddag volgt er, mits medewerking van het weer, een prachtige zonsondergang. We rijden rustig terug naar onze verblijfplaats en gaan weer een gezellig avond tegemoet. Overnachting op dezelfde plaats als afgelopen nacht. 

 

Dag 4:

Na een stevig ontbijt staan er vandaag veel stranden op het menu. Af en toe krijg je zelfs het gevoel dat je even op de Caraïben bent. Niet omwille van de temperatuur, wel omwille van de parelwitte stranden. We gaan op zoek naar de mooiste stranden van de archipel. We rijden richting Unstad waar, je gelooft het of niet, surfers golven trotseren in arctische temperaturen. Verder bezoeken we het Haukland en Uttakleiv strand waar we een wandeling maken en luisteren naar het rustgevende geluid van de oceaan. We nemen onze lunch mee en eten onderweg op een mooie plaats. Wij zorgen vervolgens weer voor het avondmaal en gaan later afhankelijk van het weer op zoek naar het noorderlicht. We overnachten op een ongelooflijk mooie locatie op het schiereiland Gimsøy. We hebben een vrij uitzicht over het strand en de zee richting het noorden. Als de zonneactiviteit hoog genoeg is en de omstandigheden goed zijn, dan zien we het noorderlicht hier zeker! 


 

Dag 5:

De dag start weer met een stevig ontbijt met prachtig uitzicht op een besneeuwd strand en de bergen. Vervolgens heb je de keuze uit twee opties om de dag in te vullen. Je kan Henningsvær rustig verkennen en genieten van een mooie wandeling in het prachtige vissersdorpje. Er zijn ook leuke koffiehuisjes waar jullie de koude even van jullie kunnen afschudden. Ook een bezoek aan het historische vissersdorp Kabelvåg behoort tot de opties. Een tweede optie (niet inclusief de reissom) is een boottocht waar jullie op een avontuurlijke natuursafari gaan per RIB boot. Deze heeft als eindbestemming de Trollfjord. Dit is een prachtige fjord gelegen tussen imposante bergtoppen. Onderweg kan je genieten van de prachtige natuur en de verfrissende, zeg maar koude, lucht opsnuiven. Ook zal je veel zee-arenden zien duiken naar het wateroppervlak. Een fenomenaal zicht! Ze worden ook wel eens “vliegende deuren” genoemd en je zal snel ontdekken waarom. s’ Avonds maken we het weer gezellig en eten we ons buikje vol. Afhankelijk van het weer en de goesting springen we weer in ons thermisch ondergoed om op zoek te gaan naar het noorderlicht. Overnachting in hetzelfde huis als afgelopen nacht. 

 

Dag 6:

Na een stevig ontbijt staat er een lange terugrit op het programma. We steken de Lofoten over van zuid naar noord en genieten nog een laatste keer van al het moois dat de eilanden te bieden hebben. We sluiten af met een heerlijk avondmaal en delen vol enthousiasme onze indrukken van de afgelopen week. Mits de juiste omstandigheden gaan we uiteraard een laatste keer op zoek naar het dansende noorderlicht. We overnachten op dezelfde plaats van de eerste nacht.

Dag 7:

Vandaag nemen we afscheid van één van de mooiste plekken op aarde. Jullie nemen hopelijk een rugzakje mee naar huis vol prachtige herinneringen die levenslang zullen bijblijven. Terugvlucht naar het, naar Scandinavische normen, warme België. 

Prijs: nog te bepalen

 

Inbegrepen:

 • Logies in prachtige authentieke huizen 

 • Al het vervoer ter plaatse met minibus VW Caravelle 

 • Brandstof

 • Alle maaltijden bereid door de begeleiders vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. lunch dag 7

 • Basisdrank (water, thee, ..)

 • 24/24 begeleiding door ervaren begeleiders in de zorgsector

 • Ervaren begeleiding in arctische gebieden

 • Professionele foto’s van de reis

 • Nederlandstalige begeleiding

 • BTW.

 

Niet inbegrepen:

 

 • Annulatie- en bijstandsverzekering (via Anders Reizen)

 • Restaurantbezoek reisdag 1

 • Evt. andere restaurant en/of koffiebar bezoekjes

 • Overige dranken (frisdrank en alcohol) 

 • Evt. persoonlijke uitgaven

 • Optionele excursies (RIB-safari Trollfjord)

bottom of page