top of page
_MG_7900.jpg

Ik ben Stijn, een 30-er, oprichter en bezieler van Unelma Travel.

Momenteel werk ik als travel designer bij NORDIC met specialisatie Noorwegen. Ik kan er mijn passie voor het hoge noorden optimaal benutten en overbrengen aan andere geïnteresseerde reizigers. Verder heb ik in het verleden jarenlang ervaring opgebouwd in de zorgsector. Ik assisteerde er mensen met een fysieke beperking en diende de nodige zorgen toe. Deze ervaring helpt uiteraard wanneer ik op een Unelma reis mensen met fysieke moeilijkheden begeleid.

 

Om af en toe te ontsnappen aan de “rush” van het dagdagelijks leven, probeer ik regelmatig te reizen. Éen van de plaatsen waar ik een deeltje van mijn hart heb verloren is Scandinavië. Het noorden heeft iets magisch met zijn arctische natuur die vaak nog onaangetast is en waar er nog echte stilte heerst. Stilte waar elke mens af en toe nood aan heeft. Dit om af en toe innerlijke rust te vinden en de confrontatie met jezelf aan te gaan. Dit kan heel bevrijdend werken en nieuwe inzichten verwerven over hoe je momenteel in het leven staat. De prachtige natuur in het noorden moedigt herontdekking aan en nodigt je uit om af en toe uit je comfort zone te treden. Ze bezit de kracht om je te raken op een manier waardoor je even alles vergeet en een moment van intens geluk ervaart.

 

Dit is waarom ik zo verslaafd ben aan "the Arctic" en meer specifiek een bijzonder natuurfenomeen; het noorderlicht. Elk jaar reis ik in de winter naar Arctische gebieden om het noorderlicht te mogen aanschouwen. Binnen mijn vroegere job als zorgverlener vertelden mensen me vaak dat het een droom is om dit in “real life” te mogen ervaren. Ze kijken me dan aan met ogen van onmacht en denken vaak dat dit niet mogelijk is voor hen. Ik geloof dat dit ook voor hen haalbaar is en wil hen helpen dromen te verwezenlijken. Dit is waarom ik samen met Olivia Unelma Travel ben opgestart. Dromen waarmaken van mensen die het fysiek moeilijk hebben en ze de vele facetten van het prachtige Arctische noorden te laten ervaren. Dit op een manier zoals mensen zonder een beperking dit zouden doen. 

bottom of page