top of page

West-Canada

Dag 1:

 

Vandaag begint ons avontuur naar de Canadese Rocky Mountains. We nemen een rechtstreekse internationale vlucht van Schiphol, Amsterdam naar Calgary International Airport. We verwachten te landen in Calgary in de vroege namiddag omstreeks 13u25. We pikken onze bagage op en rijden met onze minivans richting het Ramada hotel downtown Calgary. We nemen hier uitgebreid de tijd om te rusten na de lange reis en dineren in een plaatselijk restaurantje. We kruipen op tijd ons bed in want de volgende dag staat ons namelijk een prachtig avontuur te wachten.

 

Verblijfplaats: Ramada Hotel downtown Calgary

 

 

Dag 2:

 

Vandaag rijden we via het dorpje Banff naar de regio rond Johnston Canyon. We bezoeken eerst de Bow Falls en maken er een korte wandeling. We rijden het laatste stuk naar de Johnston Canyon regio niet via de Trans-Canada highway maar via de Bow Valley Parkway omdat we zo dwars door ruig beschermd gebied rijden. Dit wil concreet zeggen dat we veel meer kans hebben om wildlife te spotten. Beren, elk, elanden, vossen behoren allemaal tot de mogelijkheden. Onderweg hebben we ook een mooi uitzicht op Castle Mountain en Eisenhower Peak. We zoeken een leuk plaatsje uit om te lunchen en rijden vervolgens naar de uiterst gezellige Johnston Canyon Cabins. Deze cabins zijn gelegen in een mooie bosrijke omgeving. We bereiden een lekkere maaltijd terwijl jullie genieten van wat rust en eventueel een deugddoende douche. Na het avondmaal bezoeken we de Johnston Canyon. De reden waarom we dit pas in de avond doen is omdat het dan minder druk is en er mooi laag avondlicht op de watervallen valt. De wandeling naar de Lower Falls is toegankelijk, ook met rolstoel. Zonder rolstoel is het mits hulp ook mogelijk de Upper Falls te bezoeken. We bekijken dit als we ter plaatse zijn. We gaan de nacht in en kijken vol verwachting uit naar de volgende dagen.

Verblijfplaats: Baker Creek Chalets

 

 

Dag 3:

 

We verblijven deze avond op dezelfde verblijfplaats als de dag ervoor. Dit zorgt ervoor dat we de mogelijkheid hebben om eventueel in de ochtend opnieuw de Johnston Canyon te bezoeken. Dit kan ook als we de dag ervoor niet de tijd hebben gehad of het weer dan tegenviel. Verder op de dag rijden we richting Lake Louise. Als je aan de Rockies denkt, dan denken de meeste mensen aan dit meer. En terecht want het is adembenemend mooi met zijn helderblauwe gletsjerwater. We nemen hier uitgebreid de tijd om het landschap in ons op te nemen en wandelen een stuk rond het meer, ook toegankelijk met rolstoel. We lunchen aan de rand van het meer. We bezoeken ook Moraine Lake. Voor velen het kleine zusje van Lake Louise maar zeker niet minder mooi! Integendeel, het is er minder druk en nog wat ongerepter. We rijden later terug naar onze cabins en genieten weer van een heerlijk avondmaal. De cabins zijn gelegen in een gebied dat rijk is aan wildlife en dus is er bij valavond een goede kans om wild te spotten. We doen dan ook een avondsafari op de Bow Valley Parkway. De kans is vrij groot om groot wild te spotten. Wie weet spotten we ook wel beren. In het mooie herfstige avondlicht kan dit voor prachtige taferelen zorgen.

 

Verblijfplaats: Baker Creek Chalets

 

 

Dag 4:

 

Vandaag staan we na een uitgebreid ontbijt voor één van de meest spectaculaire tochten ter wereld. We rijden via de Icefields Parkway dwars door de Canadese Rockies. Onderweg kruisen we talrijke gletsjers, watervallen, meren, grandioze bergen, brede rivierdalen en donkergroene sparrenbossen. De indian summer zorgt ervoor dat de bossen fenomenale herfstkleuren aannemen. Onderweg is de kans erg groot dat we wildlife spotten! Het kan zomaar dat er een beer de weg oversteekt voor onze ogen. We bezoeken onder andere Bow lake met zijn prachtige reflecties en maken een wandeling naar Peyto Lake, één van de mooist gelegen meren van de Rockies. We nemen hier uitgebreid de tijd om het landschap in ons op te nemen. Verder passeren we nog de Waterfowl Lakes, Saskatchewan Crossing, Columbia Icefields, de Sunwapta Canyon en zijn Sunwapta Falls en de Athabasca Falls. Afhankelijk van de tijd en voorkeur ter plaatse maken we een keuze welke we van deze plaatsen bezoeken. We verblijven in het Forest Park hotel.

Verblijfplaats: Forest Park hotel

 

 

Dag 5:

 

Vandaag zijn we al heel vroeg uit de veren om na het ontbijt via de Maligne Valley Road naar Maligne Lake te rijden. Onderweg passeren we ook het prachtige Medicine Lake. We kiezen ervoor om bij zonsopkomst deze weg te doen aangezien er dan veel meer kans is om wildlife te spotten. De lage mist in combinatie met het lage ochtendlicht en de herfstkleuren maakt deze route sprookjesachtig. Het spotten van wild zou de kers op de taart zijn! Zo vind je er onder andere grote populaties zwarte beren en grizzly beren. Bij Medicine Lake genieten we van de prachtige reflecties en bij Maligne Lake kunnen we eventueel een korte wandeling maken. Later op de dag rijden we terug richting Jasper waar we onderweg de Maligne Canyon bezoeken. Deze canyon wordt voor velen als de mooiste van de Rockies beschouwd! De omringende bossen met zijn herfstkleuren maken het schouwspel nog mooier. Het pad is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk en wie wil kan mits hulp nog een stukje verder de canyon in. In de avond doen we eventueel nog een kleine avondsafari op zoek naar beren of we blijven gezellig ter plaatse. Wie weet is de zonneactiviteit wel hoog genoeg en kunnen we op zoek naar het noorderlicht. De kans is klein maar is er wel aanwezig in bepaalde omstandigheden. We zullen zien! 

 

Verblijfplaats: Forest Park hotel

 

Dag 6:

Vandaag zijn we wederom vroeg uit de veren en rijden we na het ontbijt via de Yellowhead Highway richting Clearwater. Onderweg komen we voorbij Blue River waar we lunchen en we later in de namiddag met een Catamaran een rustige boottocht doen. We genieten van de prachtige natuur in deze streek en gaan op zoek naar zwarte beren aan de oever van de rivier. De grootsheid van de natuur zal je zeker verbazen en vanuit een boot het landschap bekijken is vaak indrukwekkender dan vanaf het land. Na de boottocht rijden we verder naar Clearwater om daar de volgende dag het Wells Gray Provincial Park te bezoeken. We passeren onderweg Mount Robson die met zijn 3954 m best een kanjer is. Nabij de Rearguard falls gaan we op zoek naar de zalmentrek. Ook passeren we nog enkele meren en is de rit op zich al adembenemend. We verblijven vanavond in een prachtige authentieke Canadese ranch. We maken er een gezellige avond van rond het kampvuur. 

 

Verblijfplaats: Wells Gray Guest Ranch

 

 

Dag 7:

 

Na het ontbijt verkennen we vandaag Wells Gray Provincial Park. Dit is gelegen in de Cariboo mountains. Het landschap wordt getypeerd door vulkaankegels, gestolde lavastromen en prachtige watervallen. Het beloofd dan ook een prachtige dag te worden vol natuurlijke hoogtepunten! We bezoeken eerst de Spahat falls, Dawson falls en de Helmcken falls. Deze zijn mits hulp toegankelijk met een rolstoel. De watervallen zijn één voor één pareltjes! We bekijken ter plaatse welke van de drie we in de voormiddag al kunnen bezoeken aangezien we in de vroege namiddag een afspraak hebben aan Clearwater Lake. We hebben hier namelijk de kans om het meer met een boot te verkennen. De boot is privé voor ons geboekt dus we varen enkel met onze groep. We lunchen in de wildernis aan de oevers van het meer ver weg van de drukte. Het is een fantastische ervaring om in zo een natuurpracht te mogen vertoeven. Wie weet spotten we onderweg ook wel wat wildlife. Na de boottocht bezoeken we op de terugweg naar onze ranch de overgebleven watervallen die we nog niet bezocht hadden. In de avond genieten we nog na van een dag die nog lang in het geheugen geprent zal zitten.

 

Verblijfplaats: Wells Gray Guest Ranch


 

Dag 8:

 

Vandaag hebben we de kans om wat langer in bed te blijven liggen. We rijden van onze ranch via het stadje Kamloops naar Salmon Arm. Onderweg stoppen we regelmatig om te genieten van de landschappen en in Salmon Arm mag je de tijd zelf vrij besteden. Ofwel rust je uit van de voorbije dagen in onze verblijfplaats ofwel ga je het dorpje of de streek rond Salmon Arm verkennen. We hebben twee minivans dus de groep kan eventueel opsplitsen. In Salmon Arm zelf zijn heel wat bezienswaardigheden. Zo is er een 300 meter lange pier, de grootste in Noord-Amerika, die een prachtig uitzicht biedt op een vogelreservaat. In de Salmon Arm Bay leven 250 tot 500 soorten migratie vogels. Het dorpje zelf is ook leuk om gezellig wat rond te kuieren. Kortom voor ieder wat wils. We genieten van een rustige avond en kruipen weer voldaan ons bedje in. 

 

Verblijfplaats: Prestige Harbourfront resort

 

 

Dag 9:

 

Na het ontbijt zetten we onze route verder door de prachtige natuur van de Canadese Rockies. Onderweg van Salmon Arm naar Golden kruisen we enkele van Canada’s mooiste nationale parken. Revelstoke national park is klein, maar uitzonderlijk mooi en Glacier national park met zijn besneeuwde bergtoppen en uitgestrekte gletsjers slaan je alweer met verstomming. In Glacier national park wandelen we de Hemlock Grove Boardwalk die ook voor rolstoelen toegankelijk is. Op houten paden wandelen we er door oerbos met zijn reusachtige bomen. We lunchen in het bos en zetten vervolgens onze route verder naar onze verblijfplaats in Golden. Golden ligt op het kruispunt van de rustige Columbia - en de wilde Kicking Horse river. Het is een geliefde plek onder avonturiers. We verkennen het dorpje en maken ons opnieuw klaar voor een gezellige avond onder de sterrenhemel.

 

Verblijfplaats: Prestige Inn GoldenDag 10:

 

Vandaag rijden we van Golden dwars door het Yoho national park naar Banff. Yoho national park is voor velen het favoriete nationale park van de Rockies. Het is minder groots dan Banff - en Jasper national park maar de natuurpracht is fantastisch. Het park heeft een grote populatie grizzly beren, herten, elanden en berggeiten en er leven 180 verschillende vogelsoorten. Het park heeft helderblauwe gletsjermeren en spectaculair hoge watervallen. Zo zijn er de Takakkaw Falls (254 m hoog) en de Wapta Falls (30 m hoog en 150 m breed). Het pad tot aan de spectaculaire Takakkaw Falls is rolstoeltoegankelijk en dus gaan we deze kanjer van een waterval zeker bezoeken! Het is de tweede hoogste waterval van Canada! De weg naar de waterval klimt door prachtige bossen en lawine hellingen omhoog naar de voet van de waterval. We passeren iets vroeger op de Highway 1 ook het Spiral Tunnels Viewpoint waar we de treinen in de bergen zien verdwijnen. We hebben er ook een uitzicht op de Yoho vallei en zijn gletsjer. Als kers op de taart bezoeken we Emerald Lake. Dit is met zijn helder water en de omringende bergtoppen één van de mooiste meren van Canada. We rijden verder naar een welbekende plaats, nl. de Johnston Canyon Cabins waar we dag 2 en 3 ook verbleven. We koken een heerlijke maaltijd en gaan in de avond nog een keertje op zoek naar wildlife op de Bow Valley Parkway.

 

Verblijfplaats: High Country Inn

 

 

Dag 11:

 

Vandaag zijn we toegekomen aan de laatste echte dag in de Canadese Rockies. We hebben vandaag de keuze hoe we onze dag gaan indelen. We bezoeken Minnewanka Lake en maken we een wandeling rond het Two Jack Lake of we bezoeken de Vermillion Lakes en wandelen de Fenland trail die rolstoeltoegankelijk is. Je ziet hier met veel geluk bevers, waipiti’s en soms elanden. Ook is er de mogelijk om nog eens een bezoekje te nemen aan Lake Louise of andere meren in de buurt. Wie wil kan ook gewoon rustig uitrusten aan zijn/haar cabin aangezien de volgende dag een lange reis naar huis op het programma staat. We genieten van een gezellige laatste avond en kruipen een laatste keer onder het wol op Canadese grond.

 

Verblijfplaats: High Country Inn

 

 

Dag 12:

 

Na alles ingepakt te hebben rijden we rustig naar Calgary International airport. We genieten een laatste keer van de Canadese natuurpracht onderweg. We checken in en vliegen naar Amsterdam met een rugzakje vol fantastische herinneringen. 

 

 

Dag 13:

 

Aankomst in Schiphol, Amsterdam. 


 

Prijs: € 4000

Voorschot: 40 % per deelnemer te betalen 1 week na ontvangst van de bestelbon

Het saldo dient 6 weken voor afreis betaald te zijn.

 

Inbegrepen:

 • Internationale vluchten Amsterdam <-> Calgary

 • 11 nachten accommodatie

 • Vervoer 3 minivans type Chrysler Town & Country

 • Brandstof en parkeerkosten

 • Fooien

 • Eten en drinken (exclusief diner dag 1, 4, 5, 8, 9, 10 en 11)

 • Blue River safari per catamaran

 • Privé boottocht op Clearwater Lake met wildernis lunch

 • 24/24 begeleiding door 2 begeleiders met ervaring in de zorg en een vrijwilliger

 • Inkom nationale parken

 • Alle lokale taksen en BTW

 • Praktische reisinformatie en routeboek

 • Enkele professionele foto’s van de reis

 

Niet inbegrepen:

 

 • Annulatie- en bijstandsverzekering (via CTD)

 • Diner dag 1, 4, 5, 8, 9, 10 en 11

 • Overige dranken (frisdrank en alcohol) 

 • Evt. persoonlijke uitgaven

 

 

 

                                                

 

bottom of page