top of page

OVER
Unelma Travel

Noorderlicht, Unelma Travel

Mensen met een fysieke beperking denken vaak dat natuurreizen of reizen die toch wat uitdagend zijn voor hen niet meer mogelijk zijn. Het Noorderlicht zien blijft zo bijvoorbeeld een eeuwige droom.

 

Unelma heeft als doel dit soort dromen waar te maken, ook voor mensen met fysieke moeilijkheden. Unelma organiseert kleinschalige groepsreizen waar geen onderscheid gemaakt wordt tussen mensen met of zonder fysieke moeilijkheden. Beiden zijn dus ook welkom om mee te reizen, wat een heel bijzonder groepsgevoel oplevert. Met veel creativiteit, positivisme en humor, onze kernkwaliteiten bij Unelma, maken we samen de reis voor elke deelnemer mogelijk.

Samen reizen we naar de mooiste plekjes van het Noorden en maken we adembenemende tochten die onvergetelijke herinneringen opleveren. 

Unelma Travel staat in voor het concept, de ontwikkeling en de begeleiding van de reizen, terwijl Anders Reizen de administratieve opvolging verzorgt.

Stijn Schepers - oprichter en bezieler

 

Ik ben Stijn, een mid 30-er, en oprichter en bezieler van Unelma Travel.

Ik ben een fervente reiziger, en zag al vele ongelooflijke plekkenmaar in Scandinavië verloor ik een deeltje van mijn hart. Het noorden heeft iets magisch met zijn arctische natuur die vaak nog onaangetast is.

 

Hier heerst vaak nog echte stilte. Dat doet zo'n deugd! Innerlijke rust vinden en de confrontatie met jezelf aangaan zijn zaken die in het noorden net iets makkelijker gaan. Dit is heel bevrijdend en kan nieuwe inzichten opleveren over hoe je momenteel in het leven staat. De prachtige natuur in het noorden moedigt herontdekking aan en nodigt je uit om af en toe uit je comfortzone te treden. Ze bezit de kracht om je te raken op een intens, gelukzalige manier.


Dit is waarom ik zo verslaafd ben aan "the Arctic" en meer specifiek aan een bijzonder natuurfenomeen: het noorderlicht. Elk jaar reis ik in de winter naar Arctische gebieden om het noorderlicht te mogen aanschouwen.

 

Ik heb het geluk dat ik van deze passie voor het hoge noorden mijn werk kon maken. Als travel designer werk ik momenteel bij NORDIC met specialisatie Noorwegen. Hier kan ik mijn passie optimaal inzetten om andere reizigers te besmetten met dit arctische virus.

 

Hiervoor deed ik jarenlang ervaring op in de zorgsector. Als zorgverlener assisteerde en verzorgde ik mensen met een fysieke beperking. Tijdens het werk deelde ik mijn ervaring over mijn reizen en kreeg ik vaak te horen dat het een droom zou zijn om het Noorderlicht eens in “real life” te mogen ervaren. Bij de meeste mensen met een fysieke beperking leeft het idee dat zulke reizen totaal onbereikbaar zijn.

Uit deze gesprekken ontstond Unelma Travel. Wat als wij dit mogelijk zouden maken? En zo geschiedde...

Stijn Schepers, oprichter Unelma Travel
Unelma Travel, onvergetelijke groepsreizen

Het Unelma Team

Onze reizen worden begeleid door een team van bevlogen en ervaren begeleiders.

Stijn

Oprichter, bezieler en begeleider van Unelma. Levensgenieter en liefhebber van Arctische gebieden.

Olivia-unelma
Olivia

Bezieler en begeleider van Unelma. Fiets- en wandelreizigster.

tine-unelma-travel
Tine

Enthousiaste en zorgzame vrijwilliger bij Unelma. 

johan-unelma-travel
Johan

Enthousiaste en zorgzame vrijwilliger bij Unelma. 

kathleen-unelma travel
Katleen

Enthousiaste en zorgzame vrijwilliger bij Unelma. 

Sanne-Unelma Travel
Sanne

Enthousiaste en zorgzame vrijwilliger bij Unelma. 

bottom of page